zaterdag 26 april 2014

Een bijzonder Feest van de Barmhartigheid

Op zondag 27 april 2014 wordt het Feest van de Goddelijke Barmhartigheid gevierd. Het is de Heer Jesus zelf die de instelling van dit Feest gewild heeft en kenbaar gemaakt heeft aan de Poolse zuster Maria Faustina Kowalska (zie foto). Ook bijzonder is het dat juist op deze zondag twee Pausen heilig worden verklaard waarvan juist voormalig Paus Johannes Paulus II een heel belangrijke rol heeft gespeeld in de verdediging van het werk van Maria Faustina. Terecht mag de pauskeuze van de Pool Karol Wojtyla gezien worden als een werk van de Goddelijke Voorzienigheid. Vermeldenswaard is echter dat het werk van zuster Maria Faustina ook in het Nederlands is vertaald en het is de Heer zelf die de gelovigen oproept om een Noveen van de Barmhartigheid te houden. Zij begint op Goede Vrijdag en eindigt op de zaterdag vlak voor de Barmhartigheidszondag (Beloken Pasen). Meer is te lezen via deze link


Op de eerste zondag na Pasen (Beloken Pasen) zegt de Heer het volgende:

De ziel die te Biechten gaat en de H.Communie ontvangt zal volledig vergiffenis krijgen van zonden en straffen. Laat niemand bevreesd zijn Mij te naderen, ook al zijn zijn zonden rood als scharlaken. 

De Heer schrijft het volgende voor:
  1. Het ontvangen van de H.Communie op die zondag
  2. Het naderen tot het Sacrament van de Biecht in verband met de H.Communie, enige dagen voor of na die zondag.
Vervolgens beveelt de Heer aan:
  1. Op mijn feest - het Feest van de Barmhartigheid - moet je in de geest heel de wereld aflopen en alle zielen die gezondigd hebben naar de bron van mijn Barmhartigheid voeren. Ik zal hen genezen en sterken.
  2. Ik verlang dat er hier Aanbidding plaatsvindt (uitstelling H.Sacrament) voor de intentie, de Barmhartigheid af te smeken voor de wereld.
Voor de gelovige Katholiek is dit na Pasen een belangrijke zondag in de Liturgische Kalender en iedereen die graag vergiffenis wil krijgen (hoe groot zijn zonden ook zijn) is altijd welkom bij de Biechtvaders. Vrees dus niet, want het is Jesus zelf die op u wacht en u graag vergiffenis wilt schenken.